• Bel 24/7 070 - 6666 070
 • Een taxi reserveren: waar moet u op letten?

  Waar moet u op letten bij het nemen van een taxi

  Er zijn ontelbaar veel taxi’s in Nederland. Er zijn taxibedrijven, particuliere taxi’s en zelfs veel illegale taxi’s op straat in ons land. Vooral in de grote steden weet u soms gewoon niet waar u moet beginnen met het zoeken van een geschikte taxi. Toch is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten wanneer u een taxi neemt. Zo hebben illegale taxichauffeurs bijvoorbeeld vaak geen goede verzekering en rekenen zij een erg hoog tarief. Hieronder leggen wij uit waar u een betrouwbare, kwalitatieve taxi aan herkent. Of reserveer direct bij Taxinet, dan weet u dat u goed zit.

  Chauffeurspas

  Een goede, legale taxichauffeur heeft altijd zijn chauffeurspas bij zich in de taxi. Wilt u zeker weten dat u bij een betrouwbare taxichauffeur instapt? Dan kunt u hem vragen de chauffeurspas te tonen. Zo weet u zeker dat u veilig instapt. Daarnaast weet u bij wie u in de auto zit. Heeft u achteraf een klacht over de chauffeur? Dan kunt u de naam van de chauffeur doorgeven bij het bedrijf.

  De ritbon

  Een goede taxichauffeur kan na de rit altijd de ritbon uitprinten. Het is niet standaard dat dit gebeurt, maar het is wel mogelijk. Op deze bon staat de tijd en afstand die gereden is en de gegevens van de chauffeur. Ook deze gegevens kunt u later gebruiken om het bedrijf te benaderen, mocht u niet tevreden zijn geweest over de rit.

  Meters in de taxi

  Let er wanneer u instapt op of er een taxameter aanwezig is. Elke legale taxi heeft namelijk een meter waarop u kunt zien wat de ritprijs is. De ritprijs loopt op naarmate u langer onderweg bent. De uitzondering hierop zijn bel taxi’s. Zij zijn niet verplicht een meter in hun taxi te hebben.

  Een opstaptaxi

  Een opstaptaxi is een taxi die langs de weg staat bij opstapplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan stations, vliegvelden of bij evenementen. Vaak wordt er gedacht dat u de voorste in de rij moet nemen, maar niets is minder waar. U mag zelf kiezen bij welke taxi u instapt. Vertrouwt u een taxi niet? Stap dan gewoon bij een ander in.

  Een besteltaxi

  Een besteltaxi is een taxi die u vooraf belt, en vervolgens naar u toe komt op de gewenste plek. Vaak wordt er met een besteltaxi vooraf een tarief afgesproken. Om de betrouwbaarheid van de besteltaxi te controleren kunt u vooraf de website bekijken. Vaak staan er reviews van voorgaande klanten op.

  Direct reserveren

  Direct een betrouwbare taxi bestellen? Bel Taxinet dan via 070-6666070 of stuur ons een mail via info@taxinet.nl.